Akupunktur mod migræne og hovedpine

På AKU Klinikken har vi mange personer, der søger os for akupunktur mod migræner og hovedpiner. Enten på grund af lidelsen eller de bivirkninger, den konventionelle behandling medfører. Når man anvender TCM – Traditionel Kinesis Medicin; kan migræner og hovedpiner deles op i forskellige typer efter lokalisering. Dette kan blandt andet være baghovedet, issen, bag øjnene, i tindingen, eller det hele osv. Det kan også deles op efter smertetyper; dvs. er smerten dunkende, sprængende, stikkende, mørk, jernring osv., samt efter følge symptomer såsom kvalme, nakkestivhed, feber, sved osv.

Ud fra dette kan vi så planlægge en egentlig behandlings oversigt. Det er altid svært at gisne om antallet af behandlings gange. Der ikke er to personer, der reagerer ens på behandlingen. Derfor forsøger vi altid at behandle og finde årsagen i forhold til den individuelle patient. Og ud fra dette give en vurdering løbende under behandlingen.

Kvinder kender til månedlige migræner, der kan være af meget forskellig karakter. Fra tilfælde der ligefrem kræver flere sygedage til en lettere hoved-/ underlivs- pine, denne hovedpine skyldes fortrinsvis de hormonelle forandringer der sker i kroppen. Disse kan være ledsaget af spændinger i nakke og skulder, der kan forværrer hovedpinen og kvalmen. Denne type kan forsvinde eller i meget sjældne tilfælde forværres, under en graviditet, eller i overgangsalderen.

Der findes en del medicin på markedet der dæmper SYMPTOMERNE, der udover migrænen og kvalmen kan være lysfølsomhed, underlivs- mave- smerter, irritabilitet, manglende koncentration og hævelser i fingre og ben, bl.a. Imigran o. lign., typisk vil disse lidelser også være de sværeste at behandle og håndtere, og derfor skal der tålmodighed til, hvis man ønsker at akupunktur og urter skal udgøre det basale i behandlingen, men vi har gode resultater, også på dette område.

Begge køn kender til spændings hovedpiner og migræner, dette kan blive udløst af mange faktorer, stress, belastende arbejdsstillinger, psykiske belastninger, osv., mange gange følger lysfølsomhed med, kvalme, smerter i nakke, skulder og ryg, diarréer, ulyst til mad og til at bevæge sig, disse typer er en del lettere at afhjælpe og som regel er behandlings tiden rimelig (5-12 gange)

Akupunktur mod flere former for migræne og hovedpine

Der findes mange andre former for migræner, f.eks. typer der er udløses af dårligt indeklima, allergiske reaktioner, forgiftninger (tobak, alkohol, opløsningsmidler osv.), som følge af andre sygdomme, øjenproblemer, dårlig eller forkert ernæring, efter trauma (piskesmæld f.eks. bil uheld), forstoppelser osv. Fælles for disse er at det er muligt at behandle dette og de følgesymptomer der måtte komme med, men naturligvis ud fra patienten egen historie sammen fattet med de observationer vi gør os.

Bing Hortons hovedpine, har jeg taget med da det er en af de mere sjældne. Typisk for Bing H. at den er halvsidig, og at den komme på klokkeslæt hverdag samme tid, en meget voldsom form for hovedpine der kan udløses af f.eks. alkohol eller histamin. Bing H. responderer godt på akupunktur, men kan være en længerevarende behandling.

Fælles for alle hovedpiner eller migræner er selvfølgelig at man bør undgå den ”udløsende” faktor. Man bør som disponibel migræne patient sørge for at drikke meget VAND min. 2 l. Her på hjemmesiden kan du læse om personer, vi har behandlet på klinikken. Klik på Patient historier. Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os, for at høre nærmere.